Hva kan man gjøre?

Det handler om å være åpen for flere stemmer og for andre erfaringer både i arbeidslivet og på musikkfronten. Makten ligger hos forbrukerne, selv om vi har en tendens til å glemme dette. Det er vi som bestemmer om et firma skal lykkes eller ikke. Denne makten må vi bruke.

”Etterlys” live konserter

Er du ute på byen så spør bartendere og andre om hvor du kan finne live konserter eller bare høre på et bra band. Snakk om dette med vennene dine og, så det blir flere som ønsker å høre live band.

Hvis nok gjester etterlyser slike konserter så øker sannsynligheten for at flere vil åpne for å la band vise seg frem på uteklubber og andre egnede steder. Er du så heldig at det er et sted i nærheten hvor band spiller jevnlig, så legg dine besøk dit. Man kan også be om at de tar inn flere forskjellige band.

Har du et utested hvor du og dine kompiser trives så gjelder det å være pro-aktiv!

Velg de riktige arbeidstakerne

Er du i en posisjon som gir deg innflytelse på ansettelsesprosessen så husk at et for ungt arbeidsmiljø er ingen genistrek. Et bra arbeidsmiljø trenger flere forskjellige typer arbeidstakere så man kan få flere perspektiver på samme sak. Erfaring er viktig, minst like viktig som utdannelse. Derfor bør man også kalle inn godt voksne arbeidstakere til intervju og ansettelse hvis mulig.

Velg balanserte firmaer

Skal du ansette noen til å reparere bilen din, fikse noe i hjemmet eller du skal kjøpe bil, så er det både pris og kvalitet man må se på. Pris er selvsagt svært viktig. Men å kjøpe et produkt til en god pris, men med dårlig kvalitet er lite hensiktsmessig.Erfarne mekanikere vil i mange tilfeller kunne gjør en bedre jobb enn en svært rimelig og uerfaren mekaniker.

Husk at man betaler for erfaring, det koster litt det og. Det er også viktig å sjekke om bedriften legger opp til lærlinger og på andre måter tar grep for å sikre at nye arbeidstakere får en god start på karrieren.

Det viser seg nemlig at hvis firmaet har en balansert arbeidsstokk, så er det ikke bare de eldre som får fordeler. Hele firmaet drar nytte av både erfaringen og dette innebærer også at de som kommer inn i firmaet generelt sett får en bedre opplevelse. Dette er også positivt for kundene ettersom firmaet leverer mer pålitelige tjenester og gjerne også bedre tjenester.

Det finnes selvsagt alltid unntak, men dette er en god huskeregel.