Aldersdiskriminering

Man kan ikke slå på TV eller høre på radio eller annet uten at reklamene for anti-aldrings kremer, anti-aldrings behandlinger og ”hvordan leve sunt så man blir 100 år” strømmer mot deg.

Å eldes med verdighet betyr i dag at man gjør alt man kan for å unngå vise tegn på alderdom. Rynker skal fjernes med botox (som er ren gift) eller holdes unna med dyre hudkremer. Plastikk kirurgi er ikke bare forbehold noen få, det er nesten blitt helt nødvendig om man skal holde tritt.

De gamle er

Det er ikke enkelt å holde tritt på arbeidsmarkedet i dag, uansett yrke. Teknologien sniker seg inn i alle deler av arbeidsdagen og ikke minst i hverdagen. Derfor må man holde seg oppdatert, noe som er vanskeligere for mange godt voksne som tok utdannelsen sin i en tid hvor datamaskinen fremdeles var noe mystisk som bare storbedriftene brukte.

Mange godt voksne er svært flinke til det teknologiske, men det er også klart at de yngre har en fordel fordi de er vokst opp med teknologien. De har gjerne en mer intuitiv forståelse for hvordan systemene prater med hverandre og hvordan man kan få maksimalt ut av teknologien.

Så derfor blir mange godt voksne satt til side og det blir viktigere å ha en ung arbeidstokk enn en erfaren.

Aldersdiskriminering lønner seg ikke i lengden

Vi kommer alle til å bli godt voksne, før eller siden. Så de som nå erstatter eller kvitter seg med de godt voksne medlemmene av arbeidstokken, vil snart oppleve at deres hoder ligger på hoggestabben.

Dessverre så tenker mange for kortsiktig, et resultat av et samfunn hvor alt skal skje akkurat nå! Dette gjelder også for de mange plateselskapene og investorene som kan være interessert i å støtte band og artister.

Ved å fokusere på bare de unge så går de glipp av en mulighet til å sikre seg seriøse stjerner som kan løfte merket, men som trenger mer hjelp for å nå igjennom til publikum.

Mangel på steder å opptre

Et annet problem for mange artister, uavhengig av alder, er at det er få steder som betaler for og/eller har plass til band og artister kan få vise seg frem. Med et så stort press på plasser for å opptre, så blir det enda vanskeligere for godt voksne å få tilgang til de få plassene som er tilgjengelig.